Op de A15 onder Rotterdam bij Pernis is donderdag even voor 7.00 uur een vrachtwagen met zand gekanteld. Hierdoor verliep de ochtendspits bij Rotterdam "chaotisch". De problemen zijn nog altijd niet voorbij.

Volgens de ANWB duren de bergingswerkzaamheden tot ongeveer 15.00 uur. Tot die tijd moeten automobilisten rekening houden met files op de A15 van Europoort naar Rotterdam en de A4 van Rotterdam naar Den Haag, meldt de ANWB.

De vrachtwagen ligt aan de rechterkant van de weg. Een rijstrook is nog afgesloten. Een kraanwagen is ingezet om de truck weg te krijgen.

Tijdens de ochtendspits waren er "voortdurend problemen" op de A16 in de buurt van de Van Brienenoordbrug en op de A20 richting Gouda. Omrijden had hierdoor weinig zin.

Kettingbotsing op A29 bij Heinenoordtunnel

In de ochtendspits ging het ook op de A29 richting Rotterdam mis. Door een kettingbotsing met vijf auto's bij de Heinenoordtunnel vanuit Bergen op Zoom was tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar. Rond 8.00 uur hadden automobilisten hierdoor ruim anderhalf uur vertraging. Een kwartier later was de weg weer vrij en loste de file op.

Vanwege het incident liep ook de N217, die aansluit op de A29, in beide richtingen vast. Ook daar zijn de problemen nu voorbij.

File door steentjes op A4 bij Schipholtunnel

Op de A4 richting Amsterdam hebben steentjes op de rijbaan forse problemen veroorzaakt bij de Schipholtunnel. Om alles op te ruimen gingen twee rijstroken dicht. De vertraging liep op tot ruim tachtig minuten. Verkeer stond vast vanaf knooppunt Burgerveen. Rond 10.10 uur werd de weg weer vrijgegeven.