Een rijschoolhouder uit Zoetermeer is woensdag na het uitspreken van zijn faillissement zodanig onder vuur komen te liggen bij zijn klanten dat de politie zijn situatie in de gaten houdt. Dat meldt een woordvoerder vlak voor middernacht aan NU.nl.

Bij de politie kwam onder meer een melding binnen over een groep die de rijschoolhouder thuis zou willen opzoeken om "verhaal te halen". Toen agenten ter plaatse kwamen bleek er echter niemand meer te zijn.

De klanten zijn boos omdat zij, naar eigen zeggen, nog tot vlak voor het faillissement werden gedwongen geldbedragen over te maken, schrijft het AD. Zij denken nu hun geld kwijt te zijn. Medewerkers van het bedrijf zouden geëvacueerd zijn wegens "serieuze bedreigingen" en de eigenaar zou zijn ondergedoken.

De politiewoordvoerder bevestigt dat er vanmiddag een incident heeft plaatsgevonden maar wil niet zeggen waar dat was. Zo rond middernacht zouden er nog geen gevaarlijke situaties zijn waargenomen bij het huis van de rijschoolhouder.

De man ontkent zelf dat hij er met het geld vandoor gaat en vertelt dat er "alleen maar verliezers" zijn in deze kwestie. Hij biedt de gedupeerden zijn excuses aan.