De politie heeft dinsdag de 52-jarige Errol J. aangehouden in Spanje op verdenking van het doden van de 60-jarige Karel Pronk. De crimineel werd vorig jaar augustus doodgeschoten in Delft nabij een koffietent.

De politie meldt dat het overleveringsverzoek aan Spanje in gang wordt gezet. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.

J. kwam door camerabeelden en getuigenverklaringen al vrij snel als verdachte in beeld. Hij zou voor het incident in het koffiehuis zijn gezien en daarna zijn weggereden op een Harley Davidson. J. droeg volgens de politie een hesje van de inmiddels verboden motorclub Hells Angels.

Begin september 2018 maakte de politie bekend op zoek te zijn naar J., die sinds de dodelijke schietpartij spoorloos was.

Pronk werd in 1991 veroordeeld tot twintig jaar cel voor het uitlokken van de moord op een orchideeënkweker uit Rijswijk. Het motief hierachter is nooit duidelijk geworden. Hij ontsnapte twee keer met geweld uit een gevangenis. Daarbij werd bewakingspersoneel gegijzeld.