De politie heeft vorige week in een verborgen ruimte in een bedrijfspand in Rotterdam 2.500 kilo methamfetamine, ook wel bekend als crystal meth, aangetroffen. Het is voor het eerst dat er in Europa zo'n grote hoeveelheid methamfetamine is gevonden, meldt de politie woensdag. De drugs hebben een straatwaarde van honderden miljoenen euro's.

De politie was vorige week na uitvoerig onderzoek het bedrijfspand in Rotterdam binnengegaan. De agenten constateerden dat de binnenmaat van de bovenverdieping van het pand kleiner was dan de buitenmaat.

Uit nader onderzoek bleek dat er over de breedte van het pand een muur was gemetseld met daarachter een verborgen ruimte. Daarin lag een groot aantal tassen met methamfetamine.

Honderden miljoenen euro's aan drugs aangetroffen in Rotterdam
38
Honderden miljoenen euro's aan drugs aangetroffen in Rotterdam

Loods in Utrecht onderzocht na vondst methamfetamine Rotterdam

De vondst van de recordhoeveelheid methamfetamine was voor de politie aanleiding om een loods in Utrecht te doorzoeken. Hier werd 17.500 liter aan chemicaliën aangetroffen. Die waren geschikt voor het wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs.

Ook vond de politie uitgeholde stenen. De politie vermoedt dat die werden gebruikt voor het smokkelen van verdovende middelen.

De politie heeft nog geen verdachten aangehouden.