Van de 77 examenleerlingen van het Calvijn College in Amsterdam zijn 50 nu alsnog geslaagd, maakte de school maandag bekend. Door een administratieve fout moesten 77 leerlingen bijna twee weken langer wachten op de uitslagen.

26 leerlingen moeten de komende dagen een of meerdere examens herkansen en een leerling heeft zich met onbekende reden teruggetrokken van het examen.

De school heeft alle leerlingen uitgenodigd om over hun persoonlijke situatie te bespreken. Met hen wordt doorgenomen welke vakken ze moeten herkansen en wanneer die herkansingen plaatsvinden.

De herkansingen vinden tot en met maandagochtend 1 juli plaats. Die maandagmiddag horen de 26 herkansers of ze alsnog geslaagd zijn.

Dinsdagavond 2 juli volgt de diploma-uitreiking.

Cijfers van het schoolexamen ontbraken

Twee weken geleden meldde de school bij de onderwijsinspectie dat er cijfers ontbraken van het schoolexamen. De inspectie heeft daarop een onderzoek gestart, waaruit "meerdere tekortkomingen" bleken. Zo bleek dat 68 leerlingen één of meerdere toetsen van het schoolexamen niet hebben gemaakt of dat de cijfers niet stonden geregistreerd.

Volgens het bestuur van de scholengemeenschap waaronder het Calvijn College valt, zijn sommige toetsen door fouten van onderwijspersoneel helemaal niet aangeboden aan de leerlingen.

Hierop moesten de betreffende leerlingen één of meerdere toetsen inhalen.