Een veertigjarige man uit Hoogvliet die ervan wordt verdacht dat hij zijn achtjarige dochtertje in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft gedood, had in de dagen daarvoor bij verschillende instanties aangeklopt. N. B. had daarbij "geschreeuwd om hulp", zei zijn advocaat maandag bij de rechtbank in Dordrecht.

Hij voelde zich niet goed, was in de war, angstig, voelde zich bedreigd en maakte zich grote zorgen om zijn dochter, aldus advocaat Mirjam Levy tijdens een inleidende zitting in de zaak.

De man heeft bij de politie bekend dat hij het meisje met een schaar in haar borst heeft gestoken en haar heeft achtergelaten in een kamer op de afdeling radiologie, zei de officier van justitie. Laat in de avond werd het meisje op zijn aanwijzing gevonden. Ze was ernstig gewond. Tijdens een spoedoperatie is het kind overleden.

Volgens zijn omgeving was B. een goede vader die dol was op zijn dochter en haar beschermend opvoedde, benadrukte Levy. Het meisje was enig kind en woonde om en om bij de man en zijn ex-vrouw.

Zij bracht haar ex-man samen met hun dochter op de bewuste vrijdag 15 maart naar het Maasstad Ziekenhuis, omdat hij zich opnieuw niet goed voelde. Dat was al zijn derde bezoek aan het ziekenhuis van die week.

Man kan zelf niet meer bedenken waarom hij dochter doodde

Hij bleef in het ziekenhuis met zijn dochter wachten totdat "het weer mis met hem zou gaan". Wat daarna precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De man kan zelf niet meer bedenken waarom hij zijn dochter neerstak. Hij wil graag psychiatrisch worden onderzocht, maar dat laat door drukte op zich wachten.

Levy wil weten waarom zijn hulpvraag "niet serieus werd genomen en hem onvoldoende hulp is geboden". Ze wil meer informatie over de contacten die hij had met onder meer de huisarts, de hulporganisatie Veilig Thuis en de school van het kind.