Een achttienjarige vrouw op een fiets is zondagochtend in de Limburgse plaats Nederweert aangereden door een automobilist en aan haar verwondingen overleden. De bestuurder van de auto ging er na het ongeluk vandoor.

De automobilist kon vlak na de aanrijding worden opgepakt. Het gaat om een twintigjarige man. Hij zit nog steeds vast, laat de politie aan NU.nl weten.

De hulpdiensten rukten massaal uit voor de jonge vrouw, maar dit mocht niet baten. Het slachtoffer is niet lang na de aanrijding overleden aan haar verwondingen.

De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk. Er was geen alcohol of drugs in het spel bij de bestuurder, zo meldt de politiewoordvoerder.

Twee gewonden bij ongeval in Geertruidenberg

In de Brabantse gemeente Geertruidenberg heeft zaterdagavond ook een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Twee vrouwen van 40 en 51 jaar oud raakten daarbij gewond. Een van de vrouwen liep zware verwondingen op en zat enige tijd bekneld.

De vrouwen werden tijdens een wandeling aangereden door een 26-jarige automobilist. De bestuurder is opgepakt. De man was onder invloed van alcohol. Hij blies 530 ug/l, terwijl dit niet hoger mag zijn dan 220 ug/l.