Een man is zaterdagavond op de A2 bij Waalre overleden, nadat hij op de snelweg uit een touringcar was gestapt en werd geschept door een auto. De touringcar stond met pech langs de kant.

Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie maakt nog geen informatie over hem bekend, omdat zijn identiteit nog formeel moet worden vastgesteld en de nabestaanden nog geïnformeerd moeten worden. De politie regelt slachtofferhulp voor de bij het ongeluk betrokken mensen en getuigen.

De NS had de bus ingezet als vervangend vervoer, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf in gesprek met NU.nl. Op het traject tussen Eindhoven en Roermond worden werkzaamheden uitgevoerd en daarom kunnen de treinen daar niet rijden. Waardoor de touringcar pech kreeg, kan de NS niet zeggen. Dat wordt nog onderzocht.

De politie sloot de snelweg tussen knooppunt Leenderheide en Heeze-Leende volledig af voor onderzoek. Verkeersspecialisten kwamen ter plaatse en agenten spraken met getuigen. Rond 21.30 uur ging de weg weer open.