Maarten van der Weijden is zijn eerste nacht probleemloos doorgekomen. De langeafstandszwemmer nam een uur rust en haalde kort na 5.00 uur zijn derde stempel op in Sloten.

De 38-jarige Alkmaarder werd in Sloten toegejuicht door een kleine, enthousiaste menigte. Van der Weijden passeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag ook IJlst en zwemt momenteel zo'n 4 kilometer per uur. Met die snelheid komt hij, ruim een uur eerder dan verwacht, rond 12.00 uur aan in Stavoren voor zijn vierde stempel.

Volgens een woordvoerder van het team eet en drinkt Van der Weijden voldoende. De olympisch kampioen op de 10 kilometer van Peking in 2008 kende daarnaast een goede oversteek van het Slotermeer, waar het water "erg rustig was".

Wanneer Van der Weijden zaterdag aankomt in Stavoren heeft hij officieel een derde van zijn elfstedenzwemtocht erop zitten. Hij heeft dan 65 van de 195 kilometer gezwommen. Vorig jaar stapte hij na 160 kilometer en 55 uur uit het water.

Van der Weijden hoopt maandag rond 19.30 uur zijn tocht succesvol af te sluiten in het meer de Grote Wielen bij Leeuwarden.

Drone toont vlotte zwemtocht Van der Weijden richting Stavoren
56
Drone toont vlotte zwemtocht Van der Weijden richting Stavoren