Twee inzittenden van een sportvliegtuigje zijn vrijdag overleden bij een crash in de plaats Oudemolen in Noord-Brabant. Het sportvliegtuigje stortte neer op een akker nadat het in de lucht met een ander sportvliegtuigje in botsing was gekomen.

De slachtoffers zijn een 55-jarige man uit Delft en een 77-jarige man uit Steenbergen. De hulpdiensten troffen het vliegtuig op een akker aan bij de Oostmiddelweg. De passagiers waren al overleden.

De twee inzittenden van het andere vliegtuig moesten na het incident een noodlanding maken. Een van hen, de piloot, is ter observatie meegenomen door een ambulance. De passagier is ongedeerd.

De twee vliegtuigjes waren afkomstig van Vliegend Museum Seppe, meldt Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Deze organisatie wil historische vliegtuigen in de lucht houden en daar tentoonstellen.

Volgens International Airport Breda stegen de vliegtuigjes rond 10.00 uur op. Het gaat om twee zogeheten 'piper cubs' uit de jaren vijftig. Het zijn privévliegtuigjes die, als ze niet vliegen, worden gestald in het museum.

Oorzaak van botsing nog onbekend

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet verkennend onderzoek naar het ongeval. De oorzaak van de botsing is nog onbekend.

De hulpverleners zijn vrijdagavond aanwezig voor technisch onderzoek en het bergen van de vliegtuigjes en lichamen.