De politie heeft informatie binnengekregen over het plan van een criminele groepering om een agent van de eenheid Zeeland-West-Brabant om het leven te brengen. Drie mannen zijn vorige week opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij de bedreiging, laat de politie vrijdag aan NU.nl weten.

De groepering zou via sociale media op zoek zijn naar de agent, aldus de politie.

"Leden van de groepering loven een beloning van tienduizenden euro's uit voor informatie over de agent. De bedreigde agent werkt bij een lokaal politieteam waarbij hij zowel in uniform als in burger werkt."

De politie denkt dat het inzetten van de agent bij een actie bij een pand in Bergen op Zoom "in het kader van een drugsonderzoek" de aanleiding voor de bedreiging is.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen BN DeStem dat omstanders een foto van de agent online hadden gezet en in de bijgaande tekst hadden beweerd dat het om een undercoveragent gaat. Dat is overigens niet het geval.

De agent wordt beveiligd. De betrokkenheid van de verdachten wordt nog onderzocht.

Eerder politiemedewerker bedreigd met de dood

Begin dit jaar werd ook bekend dat een andere politiemedewerker van de eenheid Zeeland-West-Brabant met de dood werd bedreigd.

De politiemedewerker is actief in het bestrijden van de drugscriminaliteit in Noord-Brabant. Destijds werd een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van criminele bendes om duidelijk te maken dat de politie op de hoogte was van de bedreiging.