Een 34-jarige grensrechter van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit die eind maart een keeper van UNO uit Hoofddorp neersloeg, is door de KNVB drie jaar geschorst. De schorsing ging op 1 april in.

In 2022 mag de man weer lid worden van een voetbalclub, bevestigt een woordvoerder van de KNVB na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad.

De mishandeling vond plaats tijdens een grotere vechtpartij op het veld, die deels gefilmd werd. Op die beelden is de klap die de grensrechter uitdeelde goed te zien.

Hij sloeg de 24-jarige keeper van achteren neer. De doelman viel op de grond en hield daar een hersenschudding aan over.

De grensrechter was al door zijn club geroyeerd. Op 27 augustus moet de verdachte voorkomen bij de politierechter.

Beelden leidden tot veel maatschappelijke onrust

In de tussentijd loopt er een een mediationtraject tussen de verdachte en het slachtoffer, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. "Een eventueel resultaat daarvan kan de officier van justitie meewegen in de strafeis tijdens de inhoudelijke behandeling", aldus een zegsvrouw van het OM.

De beelden van het incident werden veelvuldig gedeeld op sociale media. Het handgemeen leidde tot veel maatschappelijke verontwaardiging.