Vijf personen zijn zaterdag onwel geworden in een vrachtloods op Schiphol nadat daar een nog onbekende gevaarlijke vloeistof is gaan lekken. Ook woedde er in de buurt van Schiphol een grote schuurbrand.

Het vloeistoflek wordt bevestigd door een woordvoerder van Schiphol. Het zou gaan om een bedrijfsongeval in een vrachtloods van Menzies World Cargo, meldt veiligheidsregio Kennemerland.

De werknemers zijn naar het ziekenhuis gestuurd ter controle. Volgens NH Nieuws is dat het VU Medisch Centrum, maar de woordvoerder kan dat niet bevestigen.

Hoe het incident kon gebeuren is nog niet bekend. De brandweer heeft de gevaarlijke stoffen opgeruimd.

Grote brand in omgeving van Schiphol

Tegelijkertijd staat in de buurt van Schiphol, aan de Sloterweg in Badhoevedorp, een schuur in brand. Door hevige rookvorming schaalde de veiligheidsregio op naar GRIP 1. Dit houdt in dat hulpdiensten moeten samenwerken vanwege de schaal van het incident.

De rookwolk die men zag in de omgeving van Schiphol had niets te maken met het incident in de loods. Ook werd het vliegverkeer niet gehinderd door de rook. De brand is onder controle, de brandweer is aan het nablussen.