Als gevolg van een groot ongeluk waarbij donderdagochtend rond 7.00 uur negen auto's betrokken waren, zijn op de Amsterdamse ringweg A10 tussen knooppunt Coenplein en Amstel drie rijstroken enige tijd afgesloten. Dit zorgde voor veel file op de gehele ring. Rond 9.15 uur is de weg bij Watergraafsmeer weer vrijgegeven.

Op de A1 richting Amsterdam stond vanwege het ongeluk een enorme file van 20 kilometer. Rond 10.00 uur kon het verkeer hier weer doorrijden.

De ANWB raadde automobilisten richting Utrecht eerst nog aan om te rijden via de ring A10 West en de Coentunnel.

Rond 8.30 uur vond er echter een grondverschuiving plaats door de vele regen van afgelopen nacht bij Amsterdam-Buitenveldert (Zuid), waardoor de spitsstrook daar dicht is. Hierdoor kwam het verkeer nog meer vast te staan op de ring A10 West.

Rond 10.30 uur begon de file op de westelijke ringweg op te lossen. Op de ring Zuid stond het verkeer ook vast.

Ook op de aansluitende wegen richting Amsterdam stond file. Op de A4 moest je rekening houden met een half uur vertraging. Verkeer dat van Den Haag naar Amsterdam wil, werd aangeraden om te rijden via Utrecht.

Rond 11.30 uur waren de files rond Amsterdam opgelost.

A15 richting Nijmegen ook dicht na ongeluk

De A15 Gorinchem richting Nijmegen was na een ongeluk met meerdere auto's bij Wadenoijen vanaf ongeveer 10.00 uur ook dicht. Rijkswaterstaat gaf de weg rond 11.30 uur vrij.

Het verkeer richting het oosten kon via Utrecht of Den Bosch omrijden (A2, A27, A12, A50).