Ivanka Trump, de dochter en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is woensdagavond op paleis Huis ten Bosch voor een privéontmoeting ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De ontvangst vond plaats in het kader van de Global Entrepeneurship Summit (GES), waar de afgelopen dagen ongeveer tweeduizend ondernemers, investeerders en politici aan deelnamen.

Het koningspaar sprak met Trump over de economische versterking van vrouwen, een onderwerp waar zowel koningin Máxima als de dochter van de Amerikaanse president zich intensief mee bezighoudt.

Trump heeft de koningin al een aantal keren eerder ontmoet. Ze toonde zich eerder op woensdag vol lof over de VN-werkzaamheden van de koningin.

'Máxima is een ongelofelijke leider'

"Ze is een ongelofelijke leider op het gebied van toegang tot financiële middelen", stelde Trump. "Zij stopt haar hart en haar energie in dit onderwerp. Over de hele wereld praat ze hierover, lang voordat anderen dat deden. We zijn haar erg dankbaar."

De Amerikaanse kwam woensdag vanuit Londen, waar ze deelnam aan het staatsbezoek van haar vader aan koningin Elizabeth, naar Den Haag. Zij sprak daar bij de afsluitende bijeenkomst van de internationale ondernemerstop, waar ze onder anderen prins Constantijn ontmoette. Koningin Máxima had dinsdag bij de opening het woord gevoerd.

Aan economische top doen 2000 ondernemers mee

Tijdens GES spraken ondernemers, investeerders en politici met elkaar over economische mogelijkheden, voedsel, water, energie, gezondheid, connectiviteit, de toekomst van werk en de toegang tot kapitaal.

De GES werd door Nederland en de Verenigde Staten georganiseerd. Nederland betaalt de kosten van ongeveer 15 miljoen euro.