Grote delen van Nederland krijgen dinsdag waarschijnlijk te maken met flinke onweersbuien. Daarbij kunnen plaatselijk windstoten tot 120 kilometer per uur voorkomen.

De meteorologen van Weerplaza voorspellen dat de dag rustig en overwegend droog begint. In de middag lopen de temperaturen op van 21 graden in Den Helder tot lokaal 29 graden aan de oostgrens. Naarmate de temperatuur stijgt, wordt de kans op buien groter.

Later in de middag en 's avonds ontstaan er forse regen- en onweersbuien in het noorden van Frankrijk, België en Zuid-Nederland. Die trekken vervolgens naar het noordoosten.

De onweersbuien kunnen gepaard gaan met flinke regenval en windstoten tussen 75 en 120 kilometer per uur, die krachtig genoeg kunnen zijn om takken van bomen te rukken of bomen te laten omvallen.

Het is mogelijk dat er een zogeheten supercell ontstaat, het zwaarste type onweersbui. Die kan onder meer grote hagelstenen en zware windstoten veroorzaken.

Deelnemers aan buitenevenementen, zoals de avondvierdaagse, wordt aangeraden de voorspellingen goed in de gaten te houden.

Bekijk hier de actuele weersvooruitzichten.

Komende 5 dagen Max. Min. Wind
Woensdag 23° 11° NO 2
Donderdag 24° 13° ZW 3
Vrijdag 23° 15° W 3
Zaterdag 25° 15° ZW 3
Zondag 24° 16° ZW 3