Opnieuw zijn drie auto's uitgebrand in Gouda. Een woordvoerder van de betrokken veiligheidsregio heeft berichtgeving van AD daarover bevestigd. Het is de 23e autobrand in de stad sinds vrijdag 3 mei.

De drie branden woedden in de nacht van maandag op dinsdag.

De eerste brand, in de Boelhouwerstraat in de wijk Oosterwei, werd om 0.25 uur gemeld. De tweede brand brak uit aan de Veenenburg (melding om 0.46 uur) in de wijk Bloemendaal en de derde op het Oostmolenpad vlak bij de wijk Goverwelle. De melding over deze brand kwam om 4.49 uur binnen.

Een speciaal opgericht rechercheteam houdt zich al weken bezig met het onderzoek naar de branden. De politie gaat uit van brandstichting.

Laatste weken 's nachts extra surveillance

Er wordt 's avonds en 's nachts extra gesurveilleerd. Ook mag de politie in de wijken De Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle preventief fouilleren. Die controle is vooral gericht op voorwerpen die zijn bedoeld of kunnen worden gebruikt om branden mee te stichten.

Burgemeester Mirjam Salet besloot daartoe, omdat de branden onder inwoners van Gouda hadden geleid tot "grote maatschappelijke onrust, gevoelens van onveiligheid en angst voor verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen".