De politie heeft een 38-jarige man aangehouden als verdachte van het steekincident op het station van Breda donderdagavond. Daarbij raakte een 23-jarige man uit Breda gewond.

De dader vluchtte na het incident. De politie gaf daarom vrijdagavond beelden vrij van de verdachte en riep getuigen op zich te melden. Hierop kwamen bijna tweehonderd tips binnen, die uiteindelijk leidden tot de aanhouding van de verdachte in Duitsland. Het gaat om een man zonder vaste vaste woon- of verblijfsplaats.

Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast.

Het slachtoffer werd donderdag omstreeks 19.00 uur aangetroffen aan de Noordzijde van het station in Breda. Volgens een getuige kwam de man bloedend het station binnenlopen. Medewerkers van Service en Veiligheid van de NS hebben eerste hulp verleend

Slachtoffer niet in levensgevaar

Er werd een traumahelikopter opgeroepen voor het slachtoffer, maar deze werd uiteindelijk niet ingezet. Het slachtoffer is met een ambulance vervoerd. Het is niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn, maar hij is volgens de politie niet in levensgevaar.

De toedracht van de steekpartij is nog onbekend. Het politieonderzoek naar dit incident wordt voortgezet.