Het voorarrest van Thijs H., die verdacht wordt van het doden van drie mensen in Scheveningen en Heerlen, is met drie maanden verlengd. Dat heeft de raadkamer in Limburg vrijdag besloten.

"Naar het oordeel van de raadkamer bestaan er ernstige bezwaren tegen deze verdachte voor de feiten waarvan hij verdacht wordt. Er is op dit moment voldoende bewijs voor de verdenking van betrokkenheid bij de dood van de drie wandelaars", aldus de rechtbank.

H. werd eerder deze maand opgepakt op verdenking van het ombrengen van een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes en twee wandelaars op de Brunssummerheide. In het Limburgse natuurgebied zou hij een 63-jarige vrouw en een 68-jarige man hebben gedood.

Zijn geestelijke gesteldheid zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Hij vertrok een dag nadat de twee slachtoffers op de Brunssummerheide werden gevonden naar de psychiatrische instelling Mondriaan in Maastricht.

Toen hij hier plots weer vertrok, heeft de politie hem opgepakt. De man zit nog steeds in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.