De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn dinsdag bezig met tientallen invallen in het Limburgse Geleen in het kader van een onderzoek naar grootschalige, georganiseerde hennepteelt. Vooral personen van Albanese afkomst zouden hierbij betrokken zijn, aldus de politie.

Vijftien personen zijn aangehouden, onder wie vier bestuurders van het bedrijf. Het gaat om twee 40-jarige mannen van Marokkaanse afkomst en een 36-jarige vrouw, meldt de politie aan NU.nl. Ook is een 34-jarige Albanees opgepakt.

Dertien panden werden bezocht en de politie trof in tien panden 7.500 hennepplanten aan. Tijdens de grootschalige actie werden verder een auto en 100.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Ruim honderd politieagenten waren betrokken bij de invallen.

Agenten stuitten in 2016 bij de doorzoeking van een pand op financiële documenten die toen verder onderzocht zijn. Dit leidde tot een strafrechtelijk onderzoek naar een bedrijf in Geleen en personen van Albanese afkomst.

Bedrijf in Geleen onder de loep genomen

Het bedrijf is "onder de loep genomen". Daarna is het vermoeden ontstaan dat er, naast de handel in motorvoertuigen, ook illegale praktijken plaatsvinden.

De politie noemt hierbij dat het gaat om "het verrichten van illegale betaalservicediensten en het faciliteren van personen met een criminele achtergrond". De aangehouden mannen van veertig zijn twee bestuurders van het bedrijf.

Ook worden de personen verdacht van georganiseerde hennepteelt, witwassen en het gebruikmaken van valse identiteitsbewijzen.