De meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi, zal woensdagavond in een uitzending van RTL Boulevard via een persoonlijke boodschap reageren op het nieuws dat Peter R. de Vries op zijn dodenlijst zou staan.

Dinsdag maakte De Vries bekend dat hij van het Openbaar Ministerie (OM) heeft gehoord dat Taghi de opdracht zou hebben gegeven om hem te laten liquideren. Dit zou een reactie zijn op uitspraken die de misdaadverslaggever over de nog altijd voortvluchtige man heeft gedaan.

De Vries heeft een persoonlijke boodschap van Taghi gekregen, waar hij woensdagavond over zal vertellen.

De advocaat van Taghi, Inez Weski, zegt dat ze inhoudelijk niet kan reageren, "maar hoopt wel dat er vanavond misschien duidelijk wordt waar dit soort berichten (dat Taghi Peter R. De Vries zou bedreigen, red.) vandaan komen".

100.000 euro voor tip die naar verblijfsplaats Taghi leidt

De topcrimineel staat op de Nationale Opsporingslijst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in het onderzoek naar de verblijfplaats van Taghi een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Een woordvoerder van het OM laat aan NU.nl weten dat ze van te voren op de hoogte zijn gebracht van de boodschap, maar verder ook in afwachting zijn van de inhoud.

Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties

Ook misdaadverslaggever John van den Heuvel zou door Taghi bedreigd worden. Daardoor kon Van den Heuvel enige tijd niet naar de studio van RTL Boulevard komen.

Taghi wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor het laten uitvoeren van verschillende liquidaties, zoals de moorden op Samir Erraghib (2016) en Hakim Changachi (2017).

In een eerdere versie van dit bericht stond dat Boulevard de communicatie tussen Taghi en De Vries zou tonen, op basis van berichtgeving van RTL. Later werd duidelijk dat er geen berichten worden getoond, maar dat De Vries erover zal vertellen.