De organisatie van de marathon van Utrecht heeft de uitslag van de kwart marathon ongeldig verklaard, omdat honderden hardlopers op die afstand zondag de verkeerde kant op waren gestuurd. De uitslag wordt zodoende niet gepubliceerd.

De deelnemers die verkeerd liepen, kwamen vervolgens op het parcours van de halve marathon terecht, laat de organisatie op haar website weten. De lopers werden uiteindelijk via een alternatieve route veilig naar de finish geleid.

Het ging volgens DUIC mis rondom de Croeselaan, Balijelaan en de Vondellaan. Een verkeersregelaar stuurde de deelnemers de verkeerde kant op. Dat leverde chaotische taferelen op.

Op sociale media waren beelden te zien van deelnemers die liepen tussen verkeersdeelnemers op de Bleekstraat, terwijl die straat geen onderdeel van de route is. De route hoort over de Westerkade te lopen. Ook liepen deelnemers in tegengestelde richtingen. Het ruim 10 kilometer lange parcours van de kwart marathon was door de fout vrijwel verlaten.

De organisatie heeft laten weten de situatie te betreuren en biedt excuses aan. Golazo Sports zoekt uit hoe dit heeft kunnen gebeuren.