De moord op Martin Kok wordt toch onderdeel van het onderzoek naar de criminele organisatie rond Ridouan Taghi. Met het verzoek daartoe van het Openbaar Ministerie (OM) werd daar vrijdag alsnog mee ingestemd.

Er zijn al langer sterke aanwijzingen dat de organisatie rond de wereldwijd gezochte crimineel Taghi ook achter de moord op Kok zit, maar deze verdenking is nog niet geconcretiseerd.

In de strafzaak tegen de groep die in opdracht van Taghi verschillende liquidaties zou hebben uitgevoerd, staan inmiddels twaalf verdachten terecht.

Een van die mannen, Achraf B., wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij de moord op Kok. De misdaadblogger werd in december 2016 doodgeschoten op de parkeerplaats van een seksclub in Laren die hij net had bezocht.

Ook verdachte Zakaria A. zou betrokken zijn geweest bij de moord op Kok. Op 18 april liet de officier van justitie weten A. binnenkort te dagvaarden voor het medeplegen van of medeplichtigheid aan de moord op Kok.

Een eerder verzoek van het OM werd door de rechtbank van Lelystad afgewezen, omdat de wet zo'n overdracht niet zou toestaan. Nu besloot de rechtbank het onderzoek uit handen te geven.