De Rotterdamse 'Gele Hesjes'-beweging zal voortaan in het oranje demonstreren. Zij doen dit naar aanleiding van de ontmoeting tussen vijf 'Gele Hesjes' en premier Mark Rutte dinsdag in Den Haag, waarbij de premier geen hand kreeg van twee personen.

Marco de Haas, voorman van de Rotterdamse 'Gele Hesjes'-beweging, gaat vandaag nog oranje hesjes inslaan die hij uit zal delen bij aanvang van de eerstvolgende demonstratie, zegt hij in het AD.

"De handweigeraars hebben de beweging besmeurd, en dat is een schande. Wat je ook van Rutte vindt, geef hem op z'n minst fatsoenlijk een hand. Desnoods knijp je er flink in."

Zaterdag zullen zij voor het eerst op straat lopen met hun oranje hesje aan. Aan het einde van de ochtend steken zij de Erasmusbrug over en vervolgen hun tocht naar de Markthal.

In december trokken 'Gele Hesjes'-demonstraties in Rotterdam tientallen bezoekers. De Haas zegt tegen het AD dat hij op 23 mei door het warme weer en de Europese verkiezingen een groter aantal personen verwacht.

'Gele Hesjes' weigeren hand Rutte tijdens bezoek aan Torentje
69
'Gele Hesjes' weigeren hand Rutte tijdens bezoek aan Torentje