Silfano Junior Monteiro (25), die verdacht wordt van de fatale schietpartij waarbij rapper Feis (32) overleed, staat sinds dinsdag op de Nationale Opsporingslijst. Ook is er een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot zijn aanhouding leidt, zegt de politie dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De 25-jarige verdachte weet sinds 1 januari van dit jaar uit handen van de politie te blijven. Volgens de politie zou hij zich in het buitenland kunnen schuilhouden, maar is het ook mogelijk dat Monteiro in Nederland is ondergedoken.

Bij het schietincident tijdens Oud en Nieuw op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam kwam Faisal Mssyeh, zoals Feis echt heette, om het leven en raakte diens broer ernstig gewond. De aanleiding was volgens de politie een ruzie waar de broers niets mee te maken hadden.

Een aantal getuigen hebben verklaard dat de schutter in een restaurant boos was geworden omdat iemand hem klein zou hebben genoemd. Hierop zou de man een wapen hebben getrokken, waarop de restaurantmedewerkers hem en een grote groep andere mensen het pand uitzetten. Ook Feis en zijn broer werden de deur gewezen.

Waarschijnlijk is er daarna op de stoep voor het restaurant iets gebeurd waardoor de schutter zijn wapen trok en op de twee broers schoot.

De politie hoopt mensen te spreken die weten waar Monteiro verblijft of sinds 1 januari is geweest. Die personen kunnen contact opnemen met het Team Nationale Inlichtingen.