Op de Brunssummerheide in het Limburgse Heerlen zijn dinsdagmiddag de lichamen van een man en een vrouw gevonden. De politie denkt dat ze door geweld om het leven zijn gekomen.

Een wandelaar trof even voor het middaguur het lichaam van de vrouw aan. Enige tijd later werd tientallen meters verderop het lichaam van de man gevonden.

"Het is nog niet duidelijk of de man en de vrouw elkaar kennen. Ook is nog onduidelijk wat er op de Brunssummerheide is gebeurd", aldus de politie.

De politie heeft dinsdagavond laten weten dat de identiteit van de slachtoffers bekend is, maar dat hier in verband met de nabestaanden nog geen informatie over verschaft wordt.

Beide slachtoffers waren hond aan het uitlaten

Zowel de man als de vrouw was een hond aan het uitlaten. De dieren zijn ongedeerd gebleven. De dierenambulance heeft zich over de honden ontfermd, laat de politie weten.

De agenten zijn in gesprek met wandelaars die zich ten tijde van het incident in het natuurgebied bevonden. De politie roept iedereen met informatie op zich te melden.

De politie heeft een auto aan de parkeerplaats aan de Kamperheideweg in beslag genomen in verband met het onderzoek. Het geweldsincident vond ook plaats bij de Kamperheideweg, die vanaf Heerlerheide door het natuurgebied loopt.

Verbetering: De politie maakte eerst melding van een vermoedelijke steekpartij. Alle opties worden nu echter opengehouden.

De politie staat de pers te woord in Heerlen. (Foto: ANP)