Een man die wordt verdacht van het doden van zijn moeder in Bunschoten-Spakenburg, was kort daarvoor op last van de rechtbank opgenomen in een psychiatrische kliniek. De kliniek ontsloeg hem echter binnen twee weken na die beslissing, omdat de man klaar zou zijn om terug te keren in de maatschappij.

"Dat had nooit mogen gebeuren. Hij had nooit ontslagen mogen worden", aldus zijn advocaat dinsdag in de rechtbank in Utrecht.

De 36-jarige Melvin N. wordt verdacht van het doden van zijn moeder op 28 januari. Hij zou haar meermalen tegen haar hoofd hebben geslagen en geschopt. Of N. de moord op zijn moeder heeft bekend, kan zijn advocaat niet zeggen.

Begin november had de rechtbank in een civiele procedure besloten dat hij verplicht opgenomen moest worden. Volgens de uitspraak zou de man in ieder geval tot 6 mei in de kliniek blijven. Waarvoor hij opgenomen moest worden, is dinsdag niet in de rechtbank besproken. N. zou kampen met psychische problemen.

Rapport over psyche moet nog gemaakt worden

De man had op het laatste moment besloten niet naar de zitting te komen. Een aantal nabestaanden was wel aanwezig. Zij wilden niet oog in oog met de verdachte komen te staan en zouden achter schermen op de tribune plaatsnemen als N. wel in de rechtbank was geweest.

De zaak gaat op 10 juli verder. Omdat er onder meer nog een psychisch rapport gemaakt moet worden, is nog niet duidelijk of het om een inhoudelijke zitting of opnieuw een inleidende zitting gaat.