De 34-jarige grensrechter van een Haarlemse club die eind maart een doelman van een andere club bewusteloos sloeg, moet voor de politierechter verschijnen.

De man wordt mishandeling ten laste gelegd, meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag aan NU.nl. De zaak dient op 27 augustus.

Ondertussen loopt tussen de verdachte en het slachtoffer een mediationtraject, laat het OM weten. "Een eventueel resultaat daarvan kan de officier van justitie meewegen in de strafeis tijdens de inhoudelijke behandeling", aldus een zegsvrouw.

De grensrechter sloeg tijdens een wedstrijd in Hoofddorp de doelman van de tegenstander bewusteloos na een opstootje. De keeper hield een hersenschudding aan de klap over, meldde de politie.

Grensrechter slaat doelman knock-out in Hoofddorp
25
Grensrechter slaat doelman knock-out in Hoofddorp

De grensrechter werd al geroyeerd door de eigen club

Het bestuur van voetbalclub Geel-Wit uit Haarlem heeft de grensrechter inmiddels geroyeerd. De club liet weten agressie op of buiten het veld in geen enkele vorm te tolereren.

Het incident was vastgelegd en werd veelvuldig gedeeld op sociale media. Het handgemeen leidde tot veel maatschappelijke verontwaardiging.

Uit cijfers van de KNVB blijkt wel dat het aantal ernstige voorvallen, zoals het incident van zaterdag in Hoofddorp, al een aantal seizoenen daalt.