Gezondheids- en verzorgingswinkel Holland & Barrett roept een partij Purasana Chlorella-poeders terug. In de verkochte zakken kan de salmonellabacterie voorkomen.

Dat meldt de winkel op haar website. Het gaat om producten met etiketnummer CB045I17/12, die ten minste houdbaar zijn tot 30 december 2020.

Salmonella vormt voor met name jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem een gevaar. Een besmetting kan diarree, buikpijn en koorts veroorzaken. Die klachten verdwijnen vaak na zo'n drie dagen. De bacterie kan ook organen, botten en gewrichten aantasten als ze in de bloedbaan terechtkomt.

In uitzonderlijke gevallen kan salmonella dodelijk zijn; wanneer de patiënt uitdroogt en nierfalen ontstaan, of wanneer de patiënt in shock raakt door bloedvergiftiging .

Klanten die het product met het desbetreffende nummer hebben aangeschaft, kunnen het bij de winkel retourneren. Zij krijgen het aankoopbedrag dan terug. Het is onduidelijk hoeveel zakken er zijn verkocht.