In een loods in Loosdrecht, in de Noord-Hollandse gemeente Wijdemeren, woedde vrijdagavond een grote brand. De brandweer is op dit moment aan het nablussen. De loods bestaat uit drie delen, waarvan er twee volledig zijn afgebrand.

Een woordvoerder van de politie Gooi- en Vechtstreek meldt aan NU.nl dat er nog zeker tot aan het begin van de nacht geblust zal moeten worden. "De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Of het pand als verloren beschouwd kan worden, is nog niet te zeggen."

De brandweer rukte aan het begin van de avond uit nadat rond 18.30 uur een melding over de brand was binnengekomen.

Uit de loods aan de Oude Molenmeent stegen dikke rookwolken op. De brandweer Gooi- en Vechtstreek adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. In de directe omgeving zijn tien huizen ontruimd. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Vanwege de grootte van de brand zijn brandweerkorpsen uit omliggende gemeenten te hulp geschoten. Zo waren korpsen uit de nabijgelegen plaatsen Maartensdijk en Tienhoven aanwezig om te assisteren.

Verbetering: In de kop van het artikel stond enige tijd dat de politie de brand aan het blussen was. Dit moest de brandweer zijn. Daarnaast werd gemeld dat de brand in de gemeente Loosdrecht was, dit moest Wijdemeren zijn. De informatie is aangepast.

Vlammen slaan uit loods bij grote brand in Loosdrecht
39
Vlammen slaan uit loods bij grote brand in Loosdrecht