Twee verdachten die waren vrijgelaten uit hun voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op het pand van De Telegraaf in juni 2018, zitten weer vast. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.

Eerder besloot de rechter-commissaris dat één persoon onder voorwaarden kon worden vrijgelaten. De rechtbank van Amsterdam deed hetzelfde in het geval van een tweede verdachte.

Het OM ging tegen deze beslissingen in hoger beroep, en volgens het hof zijn de verdenkingen tegen de twee personen sterk genoeg om hen weer vast te zetten. Het aantal verdachten die nu vastzitten voor de aanslag op het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam komt daarmee op zeven.

Drie van deze verdachten worden er tegelijkertijd van verdacht onderdeel te zijn geweest van een criminele organisatie die snelle auto's stal en aan criminelen leverde.

Grote vlammen slaan uit busje na rammen pand De Telegraaf
102
Grote vlammen slaan uit busje na rammen pand De Telegraaf

Justitie verdenkt Taghi van aanslag

Het OM denkt dat Ridouan Taghi opdracht heeft gegeven tot de aanslag. De meest gezochte man van Nederland wordt ook verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties en pogingen hiertoe.

Het recherchewerk kwam moeizaam op gang, omdat de man die de gevel ramde onherkenbaar was en veel sporen heeft gewist door brand te stichten.

Het onderzoek naar de aanslag, zowel dat naar de daders als naar de criminele organisatie, is nog "in volle gang".