Zes op de tien mensen kunnen niet vertellen wie de lijsttrekker van de partij waarop ze willen stemmen bij de Europese verkiezingen is, zo blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau I&O Research.

Alleen Frans Timmermans, de lijsttrekker van de PvdA, zou enigszins bekend zijn. Zeven op de tien ondervraagden, zo'n 69 procent, kennen hem. 55 procent van de PvdA-kiezers wist hem aan te wijzen als lijsttrekker van de partij.

Timmermans werd door 10 procent van de VVD-kiezers als lijsttrekker van de VVD genoemd. Eveneens 10 procent van de VVD-stemmers wist dat Malik Azmani de daadwerkelijke lijsttrekker van hun partij is.

Sophie in 't Veld, de lijsttrekker van D66, was bekend bij 26 procent van de ondervraagde kiezers.

Uit het onderzoek van I&O Research kwam verder naar voren dat de VVD en Forum voor Democratie op dit moment de grootste kans zouden maken om op 23 mei de grootste Nederlandse partij in het Europees Parlement te worden.

Ook werd duidelijk dat het merendeel van de Nederlandse kiezers de Europese Unie (EU) onmisbaar acht bij het oplossen van grote vraagstukken, ondanks euroscepsis.