De politie gaat ervan uit dat de bestuurder die donderdagmiddag met een auto tegen het gemeentehuis van Harderwijk aanreed, dat met opzet heeft gedaan, laat een politiewoordvoerder aan NU.nl weten na berichtgeving door Omroep Gelderland.

De verdachte is later in een woning in Harderwijk zonder problemen gearresteerd. Over de identiteit en de motieven van de verdachte heeft de politie nog niets bekendgemaakt.

Donderdagmiddag rond 14.30 uur reed de bestuurder tegen de ingang van het gemeentehuis van Harderwijk, dat ook wel het Huis van de Stad wordt genoemd. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen. Het gemeentehuis werd vervolgens ontruimd.

Op sociale media gingen al snel foto's rond van een rode Peugeot 206 die tegen de glazen pui geparkeerd stond. Over de schade is nog niets bekend.

Het gemeentehuis is na het incident niet meer opengegaan, wel is er in de avond nog een commissievergadering. De stadswinkel en de bibliotheek, die ook in het pand gevestigd zijn, blijven donderdagavond dicht.

Vrijdag gaat het pand weer open, meldt de gemeente Harderwijk op de website. Op het gemeentehuis werken tussen de 150 en 200 mensen.