De bestuurder van een rode personenauto is donderdagmiddag tegen de ingang van het stadhuis van Harderwijk gereden. De automobilist is rond 15.30 uur aangehouden in een woning in Harderwijk, meldt de politie Gelderland. Bij het incident vielen geen gewonden.

De bestuurder van de auto ramde rond 14.30 uur de glazen schuifdeuren van het stadhuis. Vervolgens sloeg de automobilist op de vlucht.

Daarop begon de politie een zoekactie, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Er was geen gevaar voor de omgeving.

Medewerkers van het stadhuis, gelegen aan de Havendam, werden geëvacueerd. Zij konden tijdelijk opgevangen worden bij de visafslag in Harderwijk.

De politie zegt nog geen informatie over de identiteit van de verdachte en de toedracht van het incident te kunnen delen. Agenten voeren nog onderzoek uit bij het stadhuis. De verdachte zal worden gehoord.

In het stadhuis van Harderwijk zijn ook een bibliotheek en een stadswinkel gevestigd. Die zullen donderdagavond gesloten blijven, meldt de gemeente Harderwijk op haar website.