Een 54-jarige man uit het Utrechtse Rhenen is dinsdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk en met een proeftijd van vier jaar.

Volgens de rechtbank verrichtte de masseur in de periode van 2013 tot en met 2017 tijdens sessies ontuchtelijke handelingen met zes vrouwelijke cliënten.

De 54-jarige man zou zich presenteren als een zogenoemde intimiteitscoach en als heler van seksuele trauma's. Bij de politie zou zijn verklaard dat tongzoenen en penetratie tijdens de sessies zijn voorgekomen. De man had echter gezegd dat deze onderdelen niet bij de behandelingen hoorden.

Volgens de rechtbank had de masseur een zekere afstand tot zijn cliënten moeten bewaren. Hij zou de vrouwen voornamelijk complimenten hebben gegeven, waardoor zijn slachtoffers zich speciaal voelden.

Naast zijn gevangenisstraf heeft de man een beroepsverbod voor de duur van vier jaar opgelegd gekregen, waardoor hij vier jaar niet als hulpverlener mag werken.