Twee leden van de brandweer zijn zondagavond fysiek en verbaal bedreigd door omstanders bij een uit de hand gelopen paasvuur in de Twentse plaats Wierden, meldt de Twentse brandweer maandag op de eigen website.

De politie is naar aanleiding van de bedreiging ter plaatse gekomen en heeft verklaringen afgenomen.

De brandweer zegt zondag te zijn opgeroepen vanwege een uit de hand gelopen illegaal paasvuur. "Het vuur was inmiddels ook overgeslagen naar een naastgelegen bomenrij."

De brandweer was extra waakzaam, omdat een aantal dagen geleden fase 2 was afgekondigd. Dit hield in dat er door aanhoudende droogte meer kans was op een natuurbrand. Daarom is ook door de brandweer besloten het illegale paasvuur in Wierden te blussen.

Brandweercommandant Stephan Wevers zegt agressie tegen medewerkers niet te tolereren. "Brandweermensen moeten ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren. Geweld en agressie tegen medewerkers in welke vorm dan ook is onacceptabel en wordt niet getolereerd."

Op Eerste en Tweede Paasdag worden veelvuldig paasvuren aangestoken. Zondag ging het al mis bij een paasvuur naast een klein bungalowpark in de Drentse plaats Erica. De brandweer heeft het vuur geblust.