De natuurbrand op de Laapersheide in Hilversum van maandag 8 april is ontstaan doordat minderjarigen in de buurt vuurwerk hadden afgestoken. Agenten hadden twee minderjarige verdachten op het oog. De tieners van veertien en vijftien jaar oud hebben zich gemeld bij de politie.

Er was geen opzet in het spel, meldt de politie deze vrijdag. De tieners konden na het verhoor weer naar huis.

Aan het begin van de avond op maandag 8 april vatte de Laapersheide in Hilversum vlam. Het was een droge dag en door de harde wind greep het vuur snel om zich heen. De brand verwoestte een gebied van 5 tot 6 hectare.

Het treinverkeer tussen Hilversum en Utrecht moest worden stilgelegd. De treinen rijden normaal gesproken door het heidegebied. De brandweer gebruikte tien blusvoertuigen uit de regio Utrecht om de brand te blussen.

Een gebrek aan bluswater bemoeilijkte de klus. De brandweerauto's moesten bij een centraal vulpunt water halen en in een cirkel naar de vuurhaarden terugrijden. "Zo'n manoeuvre heet een carrousel", aldus een woordvoerder van de Brandweer Gooi en Vechtstreek. Na twee uur was de brand onder controle.