De NS zet dit jaar op Koningsdag opnieuw meer en langere treinen in om de stroom feestvierders te kunnen vervoeren. De vervoerder waarschuwt voor grote drukte op stations.

Op 27 april is extra personeel actief om de reizigers te informeren en de stations schoon te houden. Ook tijdens Koningsnacht rijden er langere treinen.

Vooral rond Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Arnhem, Zwolle en Amersfoort verwacht de NS veel reizigers. De koninklijke familie viert Koningsdag dit jaar in de laatstgenoemde stad. Om die reden gaat de NS het station van Amersfoort versieren.

Amsterdam Centraal blijft het drukste punt op Koningsdag. De NS schat dat 200.000 reizigers dit station op Koningsdag zullen gebruiken.

Ruim een week voor Koningsdag wordt de aangepaste dienstregeling verwerkt in de reisplanner. De NS raadt reizigers aan om kort voor vertrek gebruik te maken van die planner. Vanwege de verwachte drukte kunnen de rijen voor de kaartautomaten lang zijn. Reizigers doen er volgens de NS goed aan om voor Koningsdag hun ov-chipkaart op te laden.