Een automobilist heeft in de nacht van maandag op dinsdag een ravage aangericht door de winkel van tankstation De Vink aan de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel binnen te rijden. De vier inzittenden zijn opgepakt.

Agenten hoorden rond 2.00 uur dat een personenauto de winkel van het BP-station zou zijn binnengereden. Veel schappen van het tankstation, dat 24 uur per dag open is, waren omvergereden. Er raakte niemand gewond.

Vier mensen zijn direct na het incident uit de auto gesprongen. Op het parkeerterrein van het tankstation werden twee inzittenden aangehouden. Op een viaduct verderop konden agenten nog de anderen oppakken.

Het viertal komt uit Gouda. De mannen van 20, 21 en 23 jaar oud zaten in een auto waarin lachgas is aangetroffen. Het is niet bekend of de inzittenden onder invloed waren van het gas. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Hoe groot de schade aan het tankstation is, is evenmin bekend. De winkel is dinsdag dicht vanwege de opruim- en herstelwerkzaamheden.

Eerder werd al een man bekeurd bij BP De Vink

Agenten zagen rond 0.45 uur een auto zonder verlichting wegrijden vanaf tankstation BP De Vink.

De bestuurder van dit voertuig kon zich niet legitimeren, gaf een valse naam op en had geen rijbewijs bij zich. Hiervoor kreeg hij drie bekeuringen.

Het is niet duidelijk of dit incident iets met de aanrijding te maken heeft.