De man die op 5 januari in Ridderkerk opzettelijk zijn eenjarige zoon van een flat zou hebben laten vallen, wordt ervan verdacht zijn kind al eerder te hebben mishandeld. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) maandag in gesprek met NU.nl.

Dinsdag is een pro-formazitting in de zaak tegen Mohamed El K., die wordt vervolgd voor poging tot doodslag op het kind of het toedienen van zwaar lichamelijk letsel.

De man wordt ervan verdacht dat hij de keel van zijn zoon in april 2017 heeft dichtgeknepen. De jongen was toen een half jaar oud.

De eenjarige jongen overleefde de val van de flat begin dit jaar ternauwernood. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, maar lijkt lichamelijk weer volledig te herstellen.

Volgens het OM heeft El K. de keel van zijn zoon op 5 januari eveneens dichtgeknepen. Vervolgens zou hij de jongen heen en weer hebben geschud, hem op de grond hebben gegooid en hem vervolgens over de reling van de eerste verdieping van de flat laten vallen.

Volgens het OM gebeurde dat laatste opzettelijk. Voorafgaand aan het incident zou de man ruzie hebben gehad met zijn vrouw.

Man zou vrouw hebben geslagen tijdens zwangerschap

El K. en zijn vrouw hadden al langere tijd ruzie en de man zou zijn vrouw drie jaar lang hebben mishandeld.

Toen de vrouw zwanger was, zou El K. haar in haar buik hebben gestompt. De vrouw heeft inmiddels een scheiding aangevraagd.

Man na afwikkeling rechtszaak mogelijk land uitgezet

De man van Marokkaanse afkomst wordt na de afwikkeling van de rechtszaak mogelijk het land uitgezet. De man kon in Nederland verblijven omdat hij was getrouwd.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zou een procedure zijn opgestart om zijn verblijfsvergunning in te trekken.