Een automobilist is zaterdagochtend op de Amsterdamse ringweg A10 op een auto van Rijkswaterstaat gebotst. De weginspecteur had de wagen daar neergezet om de afhandeling van een ander ongeval te beveiligen.

Rond 6.15 uur werd de politie gealarmeerd over een eenzijdig ongeval op A10 Zuid, ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

De rijstrook werd met rode kruizen afgezet. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om de plek van het ongeval te beveiligen, zodat een ingeschakeld takelbedrijf de kapotte auto kon wegtakelen.

Terwijl het bergingsbedrijf bezig was met die werkzaamheden, reed een andere auto de wagen van Rijkswaterstaat aan. De weginspecteur zat op dat moment niet in het voertuig. De automobilist is nagekeken door ambulancepersoneel.

Politie doet onderzoek naar toedracht

De politie onderzoekt hoe beide ongevallen konden gebeuren. "Het is opvallend dat die auto van Rijkswaterstaat werd aangereden, omdat er boven de rijstrook rode kruizen stonden", aldus een politiewoordvoerder.

"Het laat maar weer zien hoe gevaarlijk het werken op de snelweg is. We zeggen niet voor niets dat je bij pech altijd achter de vangrail moet wachten op hulp."