De politie heeft dinsdag een dertiende verdachte aangehouden voor de aanslag van vorig jaar op het pand van De Telegraaf in Amsterdam.

Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf. Het gaat om een 21-jarige man met de Nederlandse nationaliteit.

Over de rol die de verdachte zou hebben gespeeld bij de aanslag, kon de politie nog niets zeggen. In het onderzoek naar de aanslag op De Telegraaf waren maandag al twaalf verdachten opgepakt. Onder hen bevindt zich ook de vermoedelijke dader.

Vorig jaar juni reed een nog onbekende man met een Volkswagen Caddy door de gevel van het TMG-gebouw, waar de redactie van de krant huist. Vervolgens werd de auto in brand gestoken.

Justitie verdenkt Taghi

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat Ridouan Taghi opdracht voor de aanslag heeft gegeven. De meest gezochte man van Nederland wordt ook verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties en pogingen hiertoe.

Het recherchewerk kwam moeizaam op gang, omdat de man die de gevel ramde onherkenbaar was en veel sporen heeft gewist door brand te stichten.

De politie stelt dat het onderzoek nog "in volle gang is". Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.