De zeer grote natuurbrand die maandagavond woedde op de Laapersheide bij Hilversum is mogelijk ontstaan door brandstichting, meldt de politie dinsdag. Door de brand is ruim 6 hectare aan heide verwoest.

De politie is een onderzoek gestart omdat getuigen rond het tijdstip dat de brand begon vier jongens hebben zien lopen. De politie is op zoek naar deze vier jongens, die tussen de vijftien en achttien jaar oud zouden zijn. Ook andere mensen die maandagavond op de Laapersheide waren, mogen zich melden.

De brand ontstond tussen 18.30 en 18.45 uur. Getuigen zeggen tegen de politie dat zij rond die tijd harde knallen hebben gehoord. Mogelijk werden die veroorzaakt door vuurwerk.

De brandweer rukte massaal uit voor de natuurbrand. De omvang van de vuurzee bemoeilijkten het bluswerk, maar rond 21.00 uur had de brandweer het vuur toch onder controle.

Als gevolg van de natuurbrand werd het treinverkeer tussen Hilversum en Utrecht stopgezet. Later werd het treinverkeer hervat, maar werd er in de buurt van het gebied nog wel met aangepaste snelheid gereden.