Een deelnemer aan de zondag gehouden NN Marathon Rotterdam is overleden, meldt de organisatie op de website van het evenement. Het gaat om een vrijwilliger van de brandweer in de regio IJsselland.

De brandweer laat aan De Stentor weten dat de man is overleden, maar wil niets zeggen over zijn woonplaats en leeftijd. De man overleed in het ziekenhuis.

In totaal moesten drie deelnemers worden gereanimeerd. Er deden in totaal zo'n zeventienduizend hardlopers mee aan de marathon.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio vertelde aan het AD dat de medische hulpposten langs de race het erg druk hadden. "Ambulancepersoneel is gevraagd om langer door te werken en er zijn acht extra ambulances ingezet."

Het is niet de eerste keer dat een deelnemer aan de Marathon Rotterdam is overleden. Tijdens de editie van 2006 overleed een 41-jarige Duitser in het ziekenhuis, nadat hij 500 meter voor de finish was ingestort.

In 2012 overleefde een veertienjarige jongen een hartstilstand niet, nadat hij de recreatieve 10 kilometer voltooid had.