De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier gestolen auto's gevonden, nadat zij een vrachtwagen in het Overijsselse Bathmen aan de kant zette. De controle volgde na signalen van het antidiefstalsysteem van een ingeladen voertuig.

De leverancier van het antidiefstalsysteem meldde bij de politie dat een gestolen voertuig, een Range Rover met een Engels kenteken, met een constante snelheid van 100 kilometer per uur over de A12 bij Veenendaal reed.

De politie hield vanwege de constante snelheid rekening met de mogelijkheid dat de desbetreffende auto, een Range Rover met een Engels kenteken, in een vrachtwagen geladen was.

Na onderzoek kwam de politie uit op een Poolse vrachtwagen die op de A1 reed. Deze werd door de politie bij verzorgingsplaats Boermark in Bathmen aan de kant gezet. Tijdens de controle werden vier auto's in de vrachtwagen aangetroffen.

Naast de Range Rover ging het om een andere Land Rover, een Mercedes SLK en een BMW X1. Alle auto's hadden een Engels kenteken en bleken te zijn gestolen. De politie heeft de 32-jarige chauffeur uit Polen opgepakt.