De rechtbank in Gelderland heeft donderdag straffen van 21 en 20 jaar opgelegd voor de liquidatie van Timon Badloe in Nieuwegein op 28 november 2017.

Volgens de rechtbank hebben de Amsterdammer Reza J. (25) en de Amstelvener Denzel D. (25) de liquidatie samen uitgevoerd, waarbij de man uit Amsterdam de schutter was. D. kreeg de hoogste straf van 21 jaar opgelegd.

De rechtbank ziet bewijs in de aangetroffen kledingstukken in een vluchtauto met daarop het DNA van beide mannen. Op enkele van die kledingstukken zijn ook schotresten aangetroffen.

Buurtbewoners en de partner van Badloe troffen hem in november 2017 bloedend aan, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De twee verdachten konden na een "dollemansrit", waarbij meerdere aanrijdingen werden veroorzaakt, in Amsterdam tot stoppen worden gedwongen door de politie.

Verdachte uit Amstelveen moet nog oude straf uitzitten

In het huis van de man uit Amstelveen vond de politie ook bijna 5 kilo hasj. Daarnaast maakte hij zich tijdens de vluchtpoging schuldig aan gevaarlijk rijgedrag. D. moet ook alsnog bijna anderhalf jaar van een eerder opgelegde gevangenisstraf uitzitten.

De man uit Amsterdam is naast voor de veroordeling voor het medeplegen van moord en brandstichting ook veroordeeld voor wapen- en munitiebezit.

Het motief voor de moord is nooit duidelijk geworden.