De Rotterdamse man die in zijn periode als atletiektrainer minderjarigen zou hebben misbruikt, blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag bepaald.

De 59-jarige Jerry M. werd maandag aangehouden. Uit onderzoek van de zedenrecherche zou de verdenking zijn gerezen dat de man meerdere strafbare feiten heeft gepleegd. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten.

"De verdenkingen waarop de man is aangehouden zijn op dit moment aanranding en ontuchtige handelingen met minderjarigen", aldus het Openbaar Ministerie (OM).

De verdachte is inmiddels verhoord, maar het is niet bekend wat hier uit is gekomen.

Verdachte gaf eerder misbruik toe

M. moest zich in augustus 2018 al verantwoorden tijdens een hoorzitting van het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Zij begonnen een onderzoek naar aanleiding van meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

De Rotterdammer zou toen hebben toegegeven over een periode van 35 jaar verschillende meisjes te hebben misbruikt en te hebben verkracht. In zeker twee gevallen leidde dat zelfs tot een zwangerschap. Ook keek hij samen met twee slachtoffers naar dierenporno.

Het OM heeft laten weten dat er in het huidige onderzoek vier aangiften liggen. Ook zijn er mogelijk zaken verjaard.