Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet heeft "niets te vrezen" van de 21-jarige vrouw die anderhalve week geleden tijdens een demonstratie doodsbedreigingen aan zijn adres geuit zou hebben. Dat heeft zij dinsdag via haar advocaat in een verklaring laten weten.

De vrouw uit Nijmegen riep tijdens de demonstratie "Als je Thierry dood wilt schieten, roep dan paf". Zij werd naderhand door de politie opgepakt voor deze tekst.

"Ik wil vooropstellen dat ik absoluut niet vind dat Thierry Baudet doodgeschoten moet worden of dat hem welke vorm van geweld dan ook aangedaan moet worden", laat zij weten. Zij kiest ervoor de verklaring af te geven, omdat Baudet heeft gezegd zich "zeer bedreigd" te voelen door de uitlatingen.

Vrouw bedreigt Baudet met dood bij demonstratie
35
Vrouw bedreigt Baudet met dood bij demonstratie

'Forum vormt een bedreiging voor minderheden'

De vrouw liep op 23 maart mee tijdens een antiracismedemonstratie in Amsterdam. "Dit deed ik omdat ik oprecht bezorgd ben over racisme en andere vormen van xenofobie in onze maatschappij. Ook maak ik mij zorgen over de groei van partijen als de PVV en FVD, die dit soort denkbeelden uitdragen", aldus de verdachte.

Ze stelt in haar verklaring ook dat zij meent dat het Forum voor Democratie een bedreiging vormt voor minderheden in Nederland. "Voor moslims, mensen van kleur en de lhbt-gemeenschap. Deze angst voelde ik erg afgelopen zaterdag tijdens de demonstratie."

De vrouw zegt verdere toelichting in de rechtszaal te geven.