Bij papierrecyclingbedrijf Peute aan de Veerplaat in Dordrecht is maandagavond een grote brand uitgebroken. Meerdere grote balen papier staan in brand en een politiehelikopter is bezig om de omvang van de brand in kaart te brengen, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Uit de omgeving zijn grote brandweerpompen opgeroepen om extra water bij de brand te krijgen. Ook zijn een blusboot, twee hoogwerkers en twaalf tankautospuiten ingezet.

"We krijgen berichten dat mensen roetdeeltjes aantreffen in bijvoorbeeld hun tuin. De meetploegen van de brandweer treffen tot nu toe alleen verbrand papier aan. Wij adviseren u toch deze deeltjes niet met blote handen aan te raken. Morgenochtend komen we met een advies over hoe u met deze deeltjes om moet gaan. Dan kunt u bij daglicht de beste maatregelen nemen", aldus de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

Rook trekt richting de provinciale weg N3. De rook heeft ook een gevangenis in de buurt bereikt. De ventilatie van de gevangenis is uitgeschakeld. Ook is het riool ter plaatse afgesloten.

De brandweer adviseert omwonenden die last hebben van de rook hun ramen en deuren te sluiten.