Een zwaargewond verkeersslachtoffer in de Zaanstreek heeft een agent gevraagd een foto van haar te maken voor Instagram. Dit gebeurde vlak voordat ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht, aldus de politie.

De vrouw werd donderdag aangereden terwijl ze op haar snorfiets reed, schrijft de eenheid Zaanstreek op Facebook. Het slachtoffer werd al door ambulancepersoneel geholpen toen de agent arriveerde.

Volgens de agent deed de vrouw het opmerkelijke verzoek terwijl haar lichaam en nek op een brancard werden ingesnoerd. "Zou u een foto voor mijn Instagram willen maken?", citeert de agent. "Die foto zou heel veel likes opleveren."

De agent omschrijft verder dat de medewerkers van de ambulance wegkeken bij het verzoek. De agent, die de foto niet besloot te maken, wenste de vrouw veel sterkte toe. Het is niet bekend hoe het nu met haar gaat.

Een woordvoerder van de politie Noord-Holland kan in verband met de vele meldingen per dag niet vertellen waar het ongeval precies gebeurde, maar kan wel bevestigen dat het incident heeft plaatsgevonden in de Zaanstreek.

Ook kan de woordvoerder niet vertellen hoe vaak agenten dit soort fotoverzoeken krijgen. "Het zou mij niets verbazen als dit vaker voorkomt", aldus de zegsvrouw. "We leven in een bizarre wereld."